Mt 6:6

Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen mikä on salassa, palkitsee sinut.

Lähellä oleva Jumala

Kreikan kielen sana tamieion on vuoden -92 Raamatussa käännetty sanalla "huone". Edellinen raamatunkäännös käytti sanaa "kammio", ja se on varmastikin monelle tuttu tässä yhteydessä. Tarkemmin määriteltynä tamieion oli kuitenkin ikkunaton säilytyshuone, varastohuone, jossa pidettiin lukkojen takana talon arvokkaimpia ja tärkeimpiä esineitä.

Kuinka paljon me elämämme aikana säilömmekään sydämemme kammioon itsellemme merkityksellisiä asioita. Kaikkein syvimmälle painamme ne kaikkein kipeimmät asiat, ne joista ei voisi kertoa kenellekään. Ei pystyisi, ja vaikka yrittäisikin, ei sanoja löytyisi. Ehkä ne liittyvät murheisiin, jotka painavat raskaina taakkoina. Tai rakkaisiin, joiden elämäntilanne murtaa mielen. Ehkä ne ovat sairauksia, kuoleman pelkoa, yksinäisyyttä. Sydämeen me kätkemme sen, mitä emme voi jakaa kenenkään kanssa. Kukaan kun ei milloinkaan pystyisi täysin ymmärtämään kipuamme.

Vaikka kätkemme asioitamme ihmisiltä, eivät ne ole Jumalalta salassa. Jeesus sanoi, että Isämme ei ainoastaan näe kätköpaikkaamme, vaan hän on siellä. Kun rukoilet sydämesi kammiossa kaikkein kallisarvoisimpien asioittesi puolesta ja huudat Herraa, muista että hän on kanssasi. Hän on juuri siellä missä ovat sinun tuskasi, kipusi, pelkosi ja itkusi. Ja sinun rukouksesi kantavat ajallaan hedelmää – yhtä varmasti kuin yön jälkeen koittaa uusi aamu.


Johanna Sarento