Sanoma Jeesuksesta

Maailma pitäisi evankelioida. Mutta miten? Näyttää olevan lähes mahdotonta saada ihmiset niin suureen synnintuntoon, että heille tulisi tarve pyytää Jumalalta syntejään anteeksi. Se ei jostain syystä tunnu onnistuvan millään, ei lempeydellä eikä kovuudella.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tämä vaikeus voisi johtua siitä, että kaikki synnit on todellisuudessa jo annettu anteeksi?

Ikävä sanoa, mutta luultavasti yli 90 prosenttia tämän päivän uskovista ei ajattele että Jeesus olisi sovittanut kaikki synnit ristillä. Kirkkain silmin me kyllä väitämme uskovamme Jeesuksen sovitustyöhön, mutta emme ymmärrä mitä se todella merkitsee. Kun Jeesus sovitti maailman synnit, ne annettiin Uuden testamentin mukaan ihan oikeasti anteeksi. Siksi ihmisen ei tarvitse pelastuakseen tehdä muuta kuin uskoa Jeesukseen – eli ottaa hänet vastaan elämäänsä ja tunnustaa Herrakseen.

Ajatus siitä, että Jeesus kyllä sovitti kaikki synnit ristillä, mutta kukaan ei saanut niitä vielä anteeksi, on suoraan sanottuna idioottimainen. Se on vähän kuin jos me sanoisimme jollekin, että annoin sinulle jo kauan sitten kaiken anteeksi, mutta saat anteeksi vasta kun otat sen vastaan. Hei haloo??

Ihmisten osoittaminen syyllisiksi Jumalan lain edessä on ylivoimaisen vaikeaa siksi, että me joudumme yrittämään sitä yksin. Pyhä Henki tuskin lähtee mukaan siihen. Miksi hän haluaisi ottaa mitään pois Jeesuksen sovitustyöstä ristillä? Pyhä Henki voi kyllä näyttää ihmisille mihin he ovat matkalla ilman Jeesusta. Hän osoittaa maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion (Joh 16:8-11). Mutta synti ei tässä tarkoita enää ihmisen kyvyttömyyttä täyttää lakia, vaan tuomio kohdistuu nyt paljon syvemmälle, sydämen epäuskoon ja kapinaan. Golgatan tapahtumien jälkeen se synti, josta ihminen viedään tuomiolle, on Jeesuksen torjuminen.

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan." (Joh 3:16-18)


Markku Sarento