3 Ms 19:9-10

Kun korjaat maassasi satoa, älä leikkaa pelloiltasi viljaa reunoja myöten äläkä korjaa maahan pudonneita tähkiä leikkuun jälkeen. Älä myöskään suorita jälkikorjuuta viinitarhassasi äläkä poimi maahan varisseita rypäleitä. Jätä ne köyhiä ja muukalaisia varten. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

Jumalan sydän

Raamatusta löytyy paljon kohtia joissa puhutaan selkein sanoin Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta. Esimerkiksi vaikka pienoisevankeliumi: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh 3:16) Tai tämä: "Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän." (1. Joh 4:8-9) Jo näistä muutamista jakeista käy ilmi kaikkivaltiaan Jumalan rakkaus ja hyvä tahto kaikkia ihmisiä kohtaan.

Jos kuitenkin henkilökohtainen katastrofi sattuu omalle kohdalle, ei Jumalan koko maailmaa koskeva rakkaus juurikaan lohduta. Mieleen nousee helposti ajatus, että kyllä Jumala varmasti noita muita rakastaakin, mutta ei minua. Miksi hän muuten sallisi tällaista? Lähettäisi sitten jonkun auttamaan, jos hän kerran minusta niin välittää. Erityisen vaikeaa Jumalan rakkauteen uskominen voi olla, jos ahdistava elämäntilanne on kestänyt kauan, monta vuotta.

Oletko sinä pettynyt tai loukkaantunut Jumalaan? Älä arvioi häntä väärin perustein. Älä anna ihmisten laiminlyöntien, kristittyjenkään, horjuttaa käsitystäsi rakastavasta ja auttavasta Jumalasta. Jumalan tahto ei ole koskaan ollut, että sinut unohdetaan ja hylätään. Hänellä kyllä riittää sydäntä itsensä monella tavalla köyhäksi ja muukalaiseksi kokevaa kohtaan. Me ihmiset vain emme aina ymmärrä tai osaa. Me emme aina näe tilannetta tai kuule Pyhän Hengen kehotusta. Ehkä olemme väsyneitä, tai omat kysymykset täyttävät ajatuksemme. Ehkä vain arkailemme mennä toisen ihmisen luo. Oli syy mikä hyvänsä, se ei ole mikään todiste siitä että Jumala ei sinua rakastaisi! Se ei itse asiassa kerro mistään muusta kuin meidän ihmisten keskeneräisyydestä, siitä että me kaikki olemme täällä vielä matkalla ja oppimassa.

Meitä kutsutaan seuraamaan Jeesusta ja antamaan Pyhälle Hengelle valtuudet muuttaa meitä, jotta voisimme tuottaa hyvää hedelmää, Jumalan tekoja toisten parhaaksi. Täydellisyyttä meiltä ei kysytä, ainoastaan sydäntä, jonka Jumalan rakkaus saa täyttää.


Johanna Sarento