Joh 10:10

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.

Haluatko kuulla totuuden?

Lapsuus- ja nuoruusajan kokemuksilla on ihmisen minäkuvaan niin suuri vaikutus, että niiden toivoisi olevan aina pelkästään myönteisiä. Kuitenkin kovin monet ovat joutuneet kuulemaan toistuvasti negatiivisia ja alas painavia kommentteja itsestään. Joskushan sanojen taustalla on voinut olla ihan hyvääkin tarkoittava ajatus, mutta tapa jolla ne on ilmaistu, on johtanut väärinkäsitykseen ja välirikkoon. Jos näin huonosti voi käydä silloinkin kun tarkoitus on hyvä, niin entä sitten jos toinen tieten tahtoen haluaa loukata ja satuttaa.

Onko sinulla ollut kokemuksia joissa olet joutunut syypääksi johonkin, vaikka syy ei ole ollut sinun? Tai kun sinua on rangaistu epäoikeudenmukaisesti ihan mitättömistäkin asioista, eikä kukaan ole noussut puolustamaan sinua? Tai onko sinua vertailtu muihin niin ettet ole kokenut täyttäväsi vaadittua mittaa, ja rima on kohonnut tilanteen jatkuessa yhä vain korkeammalle? Meihin lyödyt haavat vakuuttavat meille, ettemme tule ikinä riittämään eikä meitä voi todella rakastaa.

Jos olet kokenut hylkäämistä tai petetyksi tulemista, muistuta itseäsi Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta, jonka hän on jo osoittanut Jeesuksessa. Älä enää usko niitä valheita itsestäsi, jotka pettymyksesi ovat saaneet sinut uskomaan. Niistä ei löydy sitä Jumalan sydämen mukaista ajatusta, joka hänellä on sinusta ja tulevaisuudestasi.

Varas, josta Jeesus puhui, yrittää viedä meiltä mielenrauhan ja saada meidät lannistumaan. Sen tavoitteena on tehdä tyhjäksi koko uskomme. Tuo varas joutuu itse kokemaan karvaan tappion, kun me pyydämme Pyhää Henkeä uudistamaan mielemme ja muuttamaan ajatuksemme Jumalan ajatusten mukaisiksi. Hän tekee sen oikein mielellään, ja näin meidän sisäinen ihmisemme saa vahvistua ja juurtua Isän rakkauteen.

Pyhä Henki puhuu sisimpäämme totuuden. Hän todistaa, että me olemme syvästi rakastettuja, ja ostetut Jumalan Pojan kalliilla verellä. Hän muistuttaa, ettei kukaan voi erottaa meitä Isän rakkaudesta eikä riistää meitä hänen kädestään. Tämä on totuus hänestä, sinusta ja minusta.


Johanna Sarento