Hepr 10:18

Missä synnit on annettu anteeksi, siellä ei enää tarvita syntiuhria.

Niin yksinkertaista

Evankeliumi on niin yksinkertainen, että pieni lapsikin voi ymmärtää sen: Jeesus kuoli ristillä ja sovitti minunkin syntini. Ehkä tuon totuuden käsittäminen onkin hankalaa vain aikuisille, joiden on vaikeaa enää vastaanottaa mitään lahjana. "Ei ole olemassa ilmaista lounasta", niin kuin sanotaan. Kaikesta on maksettava jotain.

Kyllähän me hyvin tiedämme, että risti toi täydellisen anteeksiantamuksen. Me vain unohdamme helposti, milloin se oikeasti tapahtui. Siksi monet yrittävät saada synnit anteeksi Jumalalta uudelleen ja uudelleen. Moni kristittykään ei varsinaisesti elä sovitettuna ja armahdettuna, vaan yrittää jatkuvasti maksaa anteeksiantamusta omilla teoillaan.

Oswald Chambers kirjoittaa osuvasti kirjassaan Parhaani Hänelle:

"Uskominen ei pelasta minua; minä vain oivallan uskolla sen, että minut on pelastettu. Eikä Jumalan puoleen kääntyminenkään minua pelasta - kääntymys on vain merkki siitä, että ymmärrän mitä Jumala on Kristuksen Jeesuksen kautta tehnyt. Vaarana on se, että alan korostaa seurausvaikutusta itse syyn sijasta. Kelpaanko minä Jumalalle kuuliaisuuteni, omistautumiseni tai antaumukseni ansiosta? Ei koskaan niin! Olen sovitettu Jumalan kanssa, koska Kristus kuoli jo ennen näitä kaikkia tekojani."


- Markku Sarento